Open Planet, doğal yaşam ve iklim zorluklarını belgeleyen 4.500 ücretsiz video içeren ve sürekli genişleyen bir kütüphanedir. Bu kaynak, herkesin erişimine açık olarak sunulmuştur.
İklim kriziyle mücadele için etkili kampanyalar oluşturmak, soyut verileri, rakamları ve uzak geleceğe yönelik öngörüleri hedef kitleye anlatmanın zorluğunu içerir. Krizin ciddiyetini ve harekete geçilmediğinde nelerin tehlikede olduğunu iletecek güçlü hikayeleştirme araçları olmaksızın, geniş kitleleri motive etmek oldukça zor hale gelir. İşte bu noktada devreye giren Open Planet, Carnegie Mellon Üniversitesi’ndeki CREATE Lab’in Studio Silverback iş birliğiyle ortaya çıkan bir dijital kütüphanedir. Binlerce ücretsiz kullanılabilir iklim ve doğa görüntüsünden oluşan bu kütüphane, sürekli olarak genişlemeye devam etmektedir.
Şu anda, dünyanın farklı noktalarında çekilmiş 4.500 videoyu içeren Open Planet, Güney Georgia kıyısındaki Kuş Adası’ndan Brezilya’nın Jamari Nehri’ne ve batı Hindistan’daki Pangti Köyü’ne kadar çeşitli coğrafyalardan görüntüleri içermektedir.
Open Planet, soyut konseptleri somut görsellerle birleştirerek iklim krizini anlama ve paylaşma konusundaki eksikliği gidermeye odaklanmıştır. Bu dijital kütüphane, kampanya oluşturuculara, aktivistlere ve eğitimcilerle iş birliği yaparak iklim değişikliği konusunda farkındalığı artırmak için etkili araçlar sunmaktadır.
İçeriğimizin dünya çapındaki değişim yaratanlara ulaşması büyük bir öneme sahip.”
Hayvanlardan bitkilere, muhteşem manzaralardan daha fazlasını belgeleyen görüntüler, çeşitli konuları kapsayarak günümüzde dünyanın karşı karşıya olduğu acil sorunların görsel kanıtlarını sunuyor.
Yönetmen Colin Butfield, kütüphane hakkında şu açıklamayı yapıyor: “Film yapımcıları olarak, hikayelerin güçlü değişim araçları olabileceğini biliyoruz. Gezegenimizdeki acil duruma çözüm bulmak için eylem penceresi hızla kapanırken, ilgi çekici ve özgün hikaye anlatımına hiç olmadığı kadar büyük bir ihtiyaç var. Open Planet, sadece iklim değişikliğinin ve doğa kaybının nedenlerini ve etkilerini sunmakla kalmayacak, aynı zamanda önemli sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmak için inovasyona yön verenlerin inanılmaz yaratıcılığını da sergileyecek.”
Dünya genelindeki önemli sorunları ve bölgeleri kapsayan bir görüntü kütüphanesi olarak öne çıkan Open Planet, içeriğini sürekli olarak genişletiyor. İletişim ve içerik lideri Bethany Hutchings, “Acil odak noktamız, Open Planet görüntü kitaplığını dünya çapında daha geniş bir yelpazedeki sorunları ve bölgeleri kapsayacak şekilde önemli ölçüde büyütmek, böylece daha fazla izleyiciye daha fazla hikaye anlatabilmek” diyor. Hutchings, içeriğin dünya çapındaki değişim yaratanlara ulaşmasının, daha büyük bir etki yaratmak için hayati öneme sahip olduğunu vurguluyor.
Open Planet, eğitim, çevre ve etki odaklı hikaye anlatımını desteklemek amacıyla ücretsiz olarak kullanıma açık bir platform sunuyor. Hutchings, Open Planet’in bu içerikleri ticari olmayan ve kar amacı gütmeyen her türlü kullanım için serbest bıraktığını belirtiyor. Platform, içeriklerin kullanımının, gezegenimizdeki krizlerle ilgili bilgilerin başkalarının erişimine sunulması amacını taşımalıdır. Yeşil pazarlamaya yönelik aldatıcı uygulamaların bir örneği olan “greenwashing” ise kesinlikle platformda kabul edilmeyen bir alan olarak belirlenmiştir. Bu kısıtlamalar, kullanıcıların içeriği indirmeden önce okuyup kabul etmeleri gereken Şartlar ve Koşullar metninde detaylı bir şekilde açıklanmıştır.
Open Planet, yakın zamanda Hindistan’a odaklanan ve 400 milyondan fazla izleyiciye ulaşan ilk koleksiyonunu piyasaya sürdü. Platformun kütüphanesinin tamamı, önümüzdeki yılın başlarında yayınlanacak ve global izleyicilere daha fazla çeşitli hikayeyi sunmayı amaçlamaktadır.
Etiketlendi:
- Fragman
Ne düşünüyorsunuz?
Fikrini bilmek güzel. Yorum bırakın.