Eski Snap Tasarım Liderinden AR Devrimi: Shader ile Kolay Efekt Oluşturma
Eski Snap tasarım lideri Darya Sesitskaya’nın kuruculuğunu üstlendiği yeni girişim Shader, artırılmış gerçeklik (AR) alanında çığır açan bir yenilik sunuyor. Snap’in AR geliştirme platformu Lens Studio ve TikTok’un Effect House gibi sektör devlerine rakip olarak konumlanan Shader, kullanıcıların kodlama bilgisi gerektirmeden birkaç dakika içinde kişiselleştirilmiş AR efektleri, 2D maskeler ve lensler oluşturmasına olanak tanıyan bir no-code AR oluşturma aracıdır. Bu platform, kullanıcıların metin tabanlı komutlarla yaratıcı içerikler üretebilmesi için açık kaynaklı Stable Diffusion modeli üzerine inşa edilmiş.
Shader’ın beta sürümü, 2023’ün Aralık ayında iOS cihazlar için piyasaya sürüldü. Kullanıcılar, uygulama aracılığıyla bir fotoğraf çekip yüzlerini tarattıktan sonra AI’ya bir komut girerek kişiselleştirilmiş bir AR efekti oluşturabiliyor. Kullanıcılar daha sonra bu maskeyi veya filtreleri takarak videolarını çekebiliyor. Uygulama, basitliğiyle dikkat çekse de, sorunsuz bir deneyim sunuyor ve ilerleyen dönemlerde çok daha fazlasını vaat ediyor.
Shader, yaratıcıların ürettikleri özel filtreleri Instagram, TikTok ve Snapchat gibi platformlarda paylaşabilmelerine olanak tanıyan çapraz platform özellikleri sunuyor. Şirket, kullanıcıların şablonlarını paylaşıp diğer yaratıcıların deneyimlemesine olanak tanıyan bir sosyal besleme özelliğini de uygulamaya eklemeyi planlıyor.
Yaklaşık 3,000 indirme sayısına ulaşan Shader, Android için de bir sürüm geliştiriyor. Şirket ayrıca, kullanıcıların yüzlerini tarayıp metin tabanlı komutlar girebilecekleri bir web sürümü başlattı.
Bu yenilikçi AR oluşturma aracı, Apple’ın yeni çıkardığı Vision Pro cihazı için de optimize ediliyor. Apple’ın dijital persona teknolojisinden faydalanan Shader, bu entegrasyon sayesinde kullanıcı deneyimini daha da ileri bir seviyeye taşımayı hedefliyor. Şirketlerin kendi ürünlerine bu teknolojiyi entegre etmeleri için bir API ve eklenti sunan Shader, AR alanında geniş bir kullanım alanı yaratmayı amaçlıyor.
Shader’ın AR/AI efektlerini herkes için erişilebilir kılmak ve sosyal medyadaki 400 milyon yaratıcıya yeni imkanlar sunmak gibi büyük hedefleri var. Şirket, konuşmayı metne çeviren ve 3D arka plan değişiklikleri yapabilen teknolojiler üzerinde çalışıyor. Shader’ın sunduğu bu yenilikçi özellikler, AR içerik üretiminin geleceğini şekillendirecek gibi görünüyor.
Etiketlendi:
- Yapay Zeka
Önceki Yazı
Sonraki Yazı
Ne düşünüyorsunuz?
Fikrini bilmek güzel. Yorum bırakın.